Дамянови дни се провеждат в Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов – Сливен

30202
Дамянови дни се провеждат в Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов – Сливен

Дамянови дни се провеждат в Хуманитарна гимназия Дамян Дамянов – Сливен, съобщиха от учебното заведение. На 18 януари се навършват 80 години от рождението на големия български поет Дамян Дамянов – патрон на Хуманитарна гимназия – Сливен.

До 19 януари ученици и учители от гимназията по традиция заедно ще отбележат Дамянови дни с поредица празнични прояви. На 16 януари в сливенска книжарница ще бъде открита изложба с книги на Дамян Дамянов. В пенсионерски клуб Дамян Дамянов ще се проведе среща разговор „Обичам те живот”. На 19 януари в учебното заведение е предвидена презентация на тема „Училището днес”.

Скоростта на вятъра в Сливен е над 144 км/ч

Скоростта на вятъра в Сливен е над 144 км/ч. Това съобщи за БТА Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Обществен ред, управление ...

На 19 януари в зала „Май” ще бъдат открита изложба с фотоси на Дамян Дамянов. Ще бъдат обявени и резултатите и награждаване на победителите в конкурсите на ХГ „Д. Дамянов”. Предвиден е и рецитаторски конкурс „Магията на Дамяновото слово”. За пръв път в Сливен ще бъде показан документалния филм, посветен на поета „Обичам те, живот”

В чест на годишнината на поета ще бъдат реализирани и други инициативи – откриване на кът на поета в сливенска книжарница „издаване на юбилеен лист, вечер на поета в Контакт-клуб ”Германия” на 21 януари и възстановяване на скулптурните елементи на мемориалната чешма

В Дамяновите дни ще бъде отдадено заслужено признание на паметта и творческото дело на големия поет Дамян Дамянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com