Потвърдиха присъдата на кмет на сливенско село за това, че е блъснал човек

8928
Потвърдиха присъдата на кмет на сливенско село за това, че е блъснал човек
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд Бургас потвърди наложеното на Атанас Гурков наказание 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Информацията съобщиха от пресцентъра на съда.

Гурков е кмет на сливенското село Ковачите.

Удължиха с 2 години присъдата на банковия похитител от Сливен

16 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване постанови Апелативният съд в Бургас за сливенския похитител Сте...

Наказанието е заради катастрофа през декември миналата година. Тогава Гурков е причинил смъртта на мъж от Сливен. Блъснал го е с автомобила си. Установено е, че подсъдимият е бил с 2,06 промила алкохол в кръвта.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Апелативен съд Бургас извърши ревизия на постановената от Окръжен съд Сливен на 17 септември 2014 г. присъда спрямо Гурков по негова жалба. При проверката се установява, че първата инстанция е разгледала делото по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт. Въззивният съдебен състав намира приетата от решаващия съд фактическа обстановка за безспорно установена от събраните по делото доказателства. Апелативен съд Бургас споделя изцяло изводите, че в резултат на алкохолно опиянение и забавени реакции на подсъдимия, както и поради движението му с превишена скорост, той е загубил контрол над управлявания от него автомобил, не е възприел правилно намиращия се пред него „Фолксваген“, което е довело до произшествието.

Въззивният съд коментира, че направеното от Гурков искане за събиране на нови доказателства не може да бъде уважено. Той се е лишил от това право, давайки съгласие за разглеждане на делото в първата инстанция по института на съкратеното съдебно следствие.

Бащата-убиец от Велинград с условна присъда, действал при самоотбрана

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, условно, 71-годишния Борис Гаргов от Велинград за убийствот...

Апелативен съд Бургас намира, че обосновано наказанието му е определено при превес на смекчаващите вината обстоятелства в пределите на минималния, предвиден в закона размер и го е лишил от право да управлява моторно превозно средство за минималния допустим в закона срок.

Като неоснователно е преценено и оплакването на Гурков за допуснати съществени процесуални нарушения.

Въззивният съд намери за основателно искането на двамата частни обвинители и осъди подсъдимия да заплати сторените от тях разноски по делото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com