Забраниха движението на каруци в центъра на Сливен

5528
Забраниха движението на каруци в центъра на Сливен
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници в Сливен забраниха движението на каруци в централната част на Сливен. Това стана след актуализация на Наредбата за обществения ред на територията на общината. Забраната е валидна за зоната, разположена между ул. „Г. С. Раковски", бул. „Христо Ботев", бул. „Братя Миладинови", бул. „Цар Симеон", ул. „Ген. Скобелев", ул. „Великокняжевска", в участъка пред Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов”, и бул. „Стефан Караджа".

Според наредбата, каруците задължително се регистрират в кметството на населеното място, въз основа на писмена молба, попадена от собственика с приложено копие от паспорта на животното, съобщава Дарик нюз.

Заловиха 4 каруци при акция в Берковица

На 21 януари (сряда) на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица са задържани 4 каруци, 4 коня и 3,5 кубика дърв...

Регистрационните номера се изписват на предната и задната страна на каруцата, като съдържат букви, идентифициращи населеното място, и цифри, съответстващи на поредния номер на вписването в регистъра. Каруците трябва също да са снабдени отпред с два броя жълти светлоотразители и отзад два броя червени светлоотразители, както и да са оборудвани с престилки за събиране на животински отпадъци.

На заседанието си днес общинските съветници забраниха също използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства на открито в частни имоти, както и в имоти общинска собственост, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите през цялото денонощие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com