Община Сливен имитира облигации за 25 млн. лв. за рефинансиране на дълга си

2154
Община Сливен имитира облигации за 25 млн. лв. за рефинансиране на дълга си

Планът за финансово оздравяване на Община Сливен предвижда рефинансиране на общинския дълг и осигуряване на средства за ремонта на концертната зала "Сливен”, съобщи кметът Стефан Радев.

Предложението за преструктуриране на общинския дълг ще бъде подложено на обществено обсъждане, а след това - внесено за разглеждане в Общинския съвет, съобщава БНР.

В Сливен няма технически неизправни язовири, казва Ивелина Василева

Няма технически неизправни язовири в Област Сливен, показва последната проверка от есента на миналата година. Това заяви министърът на ...

Общината ще емитира 15-годишни облигации. Облигационната емисия е за 25 млн. лв. Така годишните плащания за обслужване на банковите кредити ще намалеят от пет милиона лева до два милиона лева и лихвата ще падне наполовина. Чрез продажбата на облигации общината ще плати 12 милиона задължения към големите кредитори. Ще се платят още толкова просрочени дългове по капиталовата програма и ще се финансира довършването на ремонта на концертна зала "Сливен" с един милион и двеста хиляди лева, заяви кметът на Сливен Стефан Радев.

"Най-важният ефект е това, че правим задълженията от неуправляеми управляеми, без просрочие, защото когато е просрочие кредиторът има всички права да си събира вземането, в това число да начислява и законовата лихва за забавяне, която е десет процента", каза Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com