Общината се зае да подобрява движнието в Сливен

208086
Общината се зае да подобрява движнието в Сливен

Десетки граждани на Сливен се събраха днес пред Стария бряст в центъра на града на протест срещу безобразията по пътищата.

Протестът бе организиран чрез социалната мрежа Facebook, заради инцидент на пешеходна пътека в града, при който загина 75-годишна жена. Тя бе блъсната миналата седмица от 21-годишен шофьор заедно с петгодишното си внуче, което също пострада, информира БТА.

В Сливен ще протестират срещу войната на пътя

Протест срещу войната по пътищата ще се проведе от 17 часа тази вечер под Стария бряст в Сливен. Той е обявен в социалната мрежа Facebo...

Кметът на Сливен Кольо Милев разговаря с протестиращите, като им съобщи какви решения са били взети днес на извънредно  заседание на общинската комисия за безопасност на движението.

Сред тях са:

От 1 юли със заповед на кмета ще се регламентира движението на каруци в града. Общината ще постави изкуствени неравности, т.нар. легнали полицаи, на потенциално опасни места, ще се изграждат нови светофарни уредби, преградни елементи, синя зона и регламент за паркиране на автомобилите.

До средата на юли ще се монтират преградни ограждения край пешеходните зони за ограничаване на влизането и движението на пътни превозни средства, както и ремонт и реконструкция на съществуващите. През лятната ваканция трябва да се повдигнат пешеходните пътеки до училища и детски градини, обществени сгради, зони за отдих и обществено обслужване.

В Сливен свикват Комисията по безопасност на движението

В Сливен свикват Комисията по безопасност на движението, предаде "Фокус". Това ще се случи в понеделник, а причина за мярката са зачест...

След инцидента на пешеходна пътека в кв. „Дружба“ общинската администрация ще извърши отново преглед на маркировката и пътните знаци в общината. Кметът призова отговорните институции да бъдат по-активни и да санкционират нарушителите съгласно Закона за движение по пътищата, информира пресцентърът на общината.

До края на месеца ще се почистят храстите и короните на дърветата, които ограничават видимостта по пътя. Хоризонталната и вертикалната сигнализация по уличната мрежа ще бъде възстановена до 10 септември. Това включва и сигнализиране на пешеходни пътеки с подходящи цветове и светлинни сигнали. Предвижда се изграждането на два нови светофара.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com