Осъдиха бившият шеф на завод "Динамо" в Сливен на 3 години условно за присвояване на 1,2 млн. лв.

6367
Осъдиха бившият шеф на завод "Динамо" в Сливен на 3 години условно за присвояване на 1,2 млн. лв.
Снимка: Getty Images

Условна присъда получи бившият директор на завод „Динамо” от Окръжния съд в Сливен за присвояване на 1,2 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на съда.

А.Д.Х. е признат за виновен, че за времето от 23 юли 2004 г. до 31 март 2008 г. в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на „Динамо” АД, сам и чрез брат си В.Д.Х., присвоил чужди пари – 1 227 891.34 лева от валутните и левовите банкови сметки на "Динамо".

И в Сливен работещите в музеите и галериите излизат на протест

Работещите в музеите и галериите в Сливен се включват в протеста на 24 ноември, съобщиха от пресцентъра КТ "Подкрепа".  Те настоя...

Бившият шеф на завода е осъден е на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и е лишен от правото да заема ръководни длъжности за срок до 5 години.

Обвиняемият обаче е признат е за невинен длъжностното присвояване да е в особено големи размери и да представлява особено тежък случай.

Съдът постановява конфискация на една втора идеална част от поземлен имот от 1 820 кв. метра в промишлената зона на Сливен и една втора идеална част от гараж в Стара Загора.

Бившият директор е признат за виновен и че през ноември 2007 г. въвел главния счетоводител на „Динамо” в заблуждение, че е взето решение на съвета на директорите за повишаване на възнаграждението му като изпълнителен директор със задна дата от 01.07.2007 г. от 800 на 8 000 лева. С това причинил имотна вреда на „Динамо” АД в големи размери – 34 363.68 лева. За това престъпление е осъден на 1 година и 6 месеца условно с 4 години изпитателен срок. На подсъдимия е определено общо наказание – по-тежкото от двете. Той трябва да плати и 2 095 лв. разноски по делото. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас, в 15-дневен срок.

В сливенските училища въвеждат засилени мерки за безопасност

Засилени мерки за безопасността в училищата се въвеждат в Сливен, съобщиха родители на ученици пред "Фокус". Родителите няма да бъдат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com